Valikko Sulje

Vakitan kisaraportti Lattari-SM:istä 18.2.2023!

VAKITAN KISARAPORTTI – Latin SM -kisat Helsingissä la 18.2.2023

 

Viikonloppuna Helsingissä tanssittiin latinalaistanssien Suomen Mestaruus -titteleistä. Vakitalta oli pitkästä aikaa iso joukkue mukana taistelemassa jopa kirkkaimmista mitaleista. Tunnelma kisapaikalla oli heti päivän alusta asti tiivis ja yleisö eli upeasti mukana aina champion-luokan finaaliin asti! Päivä oli kaikilta osin erittäin mielenkiintoinen.

 

Juniori-luokassa kilpailtiin tiukka kilpailu. Vakitalta kisaan osallistui 3 paria. Julius & Nelli osallistuivat rohkeasti ikäluokkaa vanhempien junnujen ikäsarjaan tanssien hienosti. Pari jäi harmittavasti ensimmäiselle kierrokselle ollen tuloksissa sijalla 16.-17. Samassa sarjassa tanssivat myös upeat Felix & Nuppu. Pari on tanssinut kuluneella kaudella hienoja kilpailuja. Viime vuoden finaalin 6. sija vaihtui lauantain kilpailussa harmillisesti ja hieman yllättäen semifinaaliin ja sijalle 11. Uusi pariyhdistelmä Krisjanis & Jessica ovat ehtineet harjoitella yhdessä vasta vähän aikaa. Päättäväisesti esiintynyt pari ylsi hienosti juniori-luokan finaaliin saavuttaen pronssia!

Nuoriso-luokkaan Vakitalta starttasi 1 pari, kun Henrico & Hilja osallistuivat tähän kovatasoiseen kilpailuun. Pari nousi äskettäin B-luokkaan, joten kilpailuun lähdettiin rohkeasti haastamaan kilpakumppaneita. Henkka & Hilja sijoittuivat lopulta jaetuille sijoille 19.-21.

—-

Seniori-luokkaan odotettiin tiukkaa taistelua mestaruudesta. Vakitalta kisaan osallistui Janne & Katja sekä Teemu & Laura. Janne ja Katja osallistuivat nyt ensimmäistä kertaa SM-kilpailuihin ja edustivat mainiosti omalla tanssillaan. Pari tanssi heti ensimmäisissä SM-kilpailuissaan tiensä semifinaaliin ja sijalle 13. Teemu ja Laura osallistuivat yhden välivuoden jälkeen taas SM-kilpailuihin tähtäimenään finaali. Sitä pari ei täysin saavuttanut, vaan olivat ensimmäinen pari, joka jäi finaalin ulkopuolelle. Parin lopullinen sijoitus siis 7.

—–

Champion-luokassa nähtiin draamaa ja mielenkiintoa oikein kunnolla. Meiltä kilpailuun starttasi 3 upeaa paria, jotka loistivat koko päivän! Esa ja Aada tanssivat näyttävästi SM-parketilla. Harmittavasti pari jäi ensimmäisenä parina ulos semifinaalista ollen sijalla 13. Esa ja Aada jäivät vain yhden tuomarimerkinnän päähän semifinaalista, joten nälkää ensi vuodelle varmasti jäi.

Finaalissa nähtiinkin sitten jopa kaksi vakitalaista paria, kun mukana olivat Matti & Hanna sekä Miko & Silja. Molemmat parit tanssivat finaalissa myös viime vuonna ja nyt mestaruus oli avoin. Kova kilpailu oli siis tiedossa. Matti & Hanna tanssivat vahvasti koko päivän ja esittivät varmasti parasta tanssiaan juuri finaalissa! Pari sijoittui lopulta finaalissa sijalle 6. Upeasti mestaruudesta kovaa taisteli finaalissa myös Miko & Silja. Viime vuoden hopeamitalistit lähtivät kirkastamaan tuota hopeaa kultaiseksi. Pari tanssi upeasti ja esiintyi vahvasti koko päivän. Värikkäiden vaiheiden jälkeen pari sai hopeaa myös tänä vuonna. “Olemme tyytyväisiä tanssiimme ja tanssimme tänään parasta meitä. Kultaa tultiin hakemaan, mutta hopee ei oo häpee”, pari kommentoi Tanssiurheiluliiton haastattelussa heti kilpailun jälkeen.

 

Seuraavaksi moni pari suuntaa Ouluun, kun siellä tanssitaan maaliskuussa GP-kilpailut. Huhtikuussa Salossa kisataan vakiotanssien SM-kilpailut ja toukokuussa iso joukko vakitalaisia suuntaa Tampereelle Ikäkausimestaruus-kilpailuihin. Stay tuned!