Uutiset

Seuran uusimmat uutiset


VAKITAN HELMIKUUN 2018 PARI - Kārlis Caunitis ja Dārta Caunite

Kārlis ja Dārta aloittivat Vakitassa kilpailevana parina keväällä 2017. Tämä oli jo toinen startti heidän aloitettuaan yhdessä kertaalleen 10 vuotta sitten; sitten syntyi heidän nuorin poikansa Krišjānis ja tanssi jäi. Lopulta Krišjānis, itsekin aktiivinen vakitalainen, vaikuttikin paljon vanhempiensa tanssiuran uuteen alkamiseen. "Kuljetettuani Krišjānista kilpailemaan, en voinut enää istua lattian reunalla - etenkin kun Suomessa on hyvä mahdollisuus minkä tahansa tasoiselle ja ikäiselle tanssimiseen", sanoo Kārlis, joka on tanssinut 16-vuotiaaksi vakioita ja lattareita kilpaa Latviassa. "Vaati 25 vuotta ja useita muuttoja eri maihin ja lopulta Suomeen kunnes ymmärsin, kuinka paljon olen kaivannut tanssimista!"

Latvian Community Center Seattlessa, Washingtonissa on aina tarjonnut latvialaista kansantanssia, teatteria, kuoroa, kirkon palveluja ja sunnuntaiopetusta lapsille. "Taisin olla mukana jossain kansantanssiesityksessä ennen kuin osasin edes kävellä", Dārta puolestaan sanoo. “Vanhempani pitivät aina huolta perinteidemme säilymisestä uskoen, että miehitys päättyisi vielä ja kaikki latvialaiset voisivat taas yhdistyä". Mikäpä olisi koskettanut tällaisen kasvatuksen saanutta nuorta tyttöä enemmän kuin osallistuminen 12 000 tanssijan joukossa Riikan laulu- ja musiikkifestareille 1990; ensimmäinen festivaali historiallisen rautaesiripun laskemisen jälkeen! Dārta ja Kārlis ovat vastikään liittyneet Helsingissä toimivaan Latvian kansantanssiryhmään, jonka kanssa he osallistuvat ainutkertaisesti "Latvia 100" -laulu- ja tanssifestivaaleille heinäkuussa.

Mitä tule kilpailemiseen, siirtyminen E-luokasta D:hen samaan aikaan Krišjānisin kanssa oli looginen ja käytännöllinen tavoite; nyt koko perhe voi useimmiten osallistua samoihin kisoihin. Muutaman D-luokan kisan jälkeen alkaa foxi ja rumbakin tuntua jo tutulta! Tavoitteet aiheuttavat parin kesken keskustelua: "Vakiot ja lattarit ovat minulle aivan uutta ja jokainen uusi tanssi ja askelkin vaatii paljon. Tuntuu ihanalta, kun pikkuhiljaa oppii tulkitsemaan erilaisia tansseja! Ylä-centerin, ala-centerin ja tukijalan ymmärtämisen lisäksi tanssi vaatii kuitenkin paljon erityisesti henkisesti ja paineet tuntuvat välillä liikaa. Onhan tämä kuitenkin vain harrastus", sanoo Dārta. Kārlis lisää: "Opettelemme edelleen vasta harjoittelemistakin ja saamme todella paljon tietoa ohjaajilta ja tanssikavereilta; Laura V. on saanut meidät toimimaan parina ja opettanut suhtautumaan kaikkeen "never give in, never loose energy" -asenteella. Tiinan vaativat tekniikkaharjoitteet osoittavat, että tanssissa tarvitaan myös niitä näkymättömiä lihaksia, jotka enimmäkseen nukkuvat päivän mittaan. Saara tarjoaa vaivattomuuden ja rentouden tunnetta tanssiin ja Sami maadoittaa meidät, kun liian vaativilta tuntuvat asiat sekoittavat pään. Suuret kiitokset kaikille valmentajille! Ja kiitos kaikille siitä, että olemme saaneet niin lämpimän vastaanoton Vakitassa!"

Kārlis ja Dārta suunnittelevat myös ensimmäistä kansainvälistä kilpailuansa D-luokassa, kun Tallinnassa tanssitaan Ritmo Senior Open -kisa huhtikuussa. Muitakin suunnitelmia tietysti riittää, mutta tärkeintä on jatkaa harrastusta ja nauttia tanssimisesta koko perheen voimin!

 

Aikaisemmat kuukauden pari -esittelyt:
VAKITAN TAMMIKUUN 2018 PARI
- Arno Valtonen & Ina-Linnea Ahokanto

Arno ja Ina-Linnea aloittivat yhteisen tanssitaipaleensa Vakitassa D-luokasta syysloman jälkeen 2016, yhteistä tanssia on kertynyt nyt vuosi ja 3 kuukautta. Pari on edennyt vauhdikkaasti ja he nousivatkin junioreiden C-luokkaan tammikuussa 2018. Kiitos tästä kuuluu parin mukaan erityisesti heidän valmentajilleen Tiina Toyokille ja Saara Tuikkalalle! Tiina ja Saara ovat antaneet valtavasti yksityistunteja, opettaneet ja tukeneet monella eri tapaa.

Arno ja Ina-Linnea tanssivat yhdessä 3-5 kertaa viikossa useamman tunnin ajan. Ryhmien lisäksi he käyvät vapaaharjoittelemassa aina kun molempien kalenteri näyttää tyhjää - treeni-intoa ei siis tältä parilta puutu!

Kilpatanssi ei ole kummankaan ainoa harrastus; Arno harrastaa lisäksi pianonsoittoa ja laulua yksityisopettajansa opastuksessa. Hän on nyt musiikkilinjalla yläasteen 9-luokalla ja tänä keväänä Arno onkin hakemassa jatko-opintoihin tanssilukioon Vantaalle. Ina-Linneakin on musiikkiluokalla yläasteella ja kaikki tanssimiselta jäävä aika kuluukin musiikin parissa. Ina-Linnea soittaa pianoa ja huilua yksityistunneilla sekä ryhmissä Keski-Vantaan Musiikkiopistossa, käy musiikin teoriatunneilla ja puhallinsoitin-bigbandissä sekä laulaa kilpailevassa kuorossa. Kuoro lähtee tänä keväänä konsertoimaan mm. Savonlinnaan ja Hampuriin. Aikamoista energiaa ja monilahjakkuutta!

Tänä keväänä Ina-Linnean hiihtolomarippikoulu hieman sotkee kilpatanssikisoihin osallistumista maaliskuun alkupuolella, mutta toisaalta heillä on nyt aikaa hioa uudet C-luokan koreografiat kuntoon. Arnolla ja Ina-Linnealla on tähtäimessä maaliskuun loppupuolen Nuoriso/Yleisen C-luokan kisat täällä Etelä-Suomessa sekä ehdottomasti toukokuun ikäkausimestaruuskisat Kirkkonummella.

Onnea treeneihin, uusiin kuvioihin ja kevään kisoihin molemmille smile

Vakitan joulujuhlassa tunnelmaa ja palkintosadetta! 

Vakitan perinteiseen joulujuhlaan 12.12.2017 saatiin kovasta lumipyrystä ja huonosta kelistä huolimatta taas tupa täyteen väkeä ja tunnelma oli sen mukainen - ihanaa, kun tulitte paikalle! Tilaisuudesta saatiin ensi kertaa myös live-kuvaa (tallenne löytyy edelleen Vakitan Facebookin postauksista). Juhlassa otettuja valokuvia saisi mielellään jakaa vaikkapa Vakitan Facebookissa tai voit lähettää niitä viestinnälle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)!

Juhlassa nautittiin pörriäisten, lasten, junnujen, aikuisparien ja sennujen hienoista esiintymisistä - lämmin kiitos kaikille esiintyjille! Suuret kiitokset myös kaikille tilaisuuden järjestelyistä vastaaville.


F-katselmuksessa tuoreet vakitalaiset osoittivat, miten alkeisryhmän opit ovat menneet perille
ja suorittivat hienosti ensimmäisen "tulikokeensa" - lämpimät onnittelut vielä kaikille uusille, kisalattioille nyt valmiille seurakavereillemme! Oheisesta kuvasta löytyvät kaikki F-katselmuksen suorittaneet parit (Kuva: Elena Toivonen): 

Mikko Nurmi – Hanna Nurmi
Lauri Onufriew – Tia Seppänen
Jukka Sippo – Anne-Mari Karppinen
Aleksi Nolvi – Vivian Nolvi
Karl Kiveste – Decla OssipovaJuhlassa jaettiin myös aimo annos palkintoja vuoden 2017 aikana erinäisistä syistä ansioituneille vakitalaisille.
Mielettömästä kisamenestyksestä kertovat esimerkiksi useat luokkanousut. Suuret onnittelut vielä kaikille juhlassa palkituille:

LUOKKANOUSUT VUODEN 2017 AIKANA
Krisjanis Caunitis & Beatrice Köster E-> D
Risto Marttunen & Elviira Jokela E -> D
Nikita Minaev & Enni Toivonen D -> C
Jari Moilanen & Taru Kallinen-Moilanen D -> C (vakiotanssit)
Jorma Mattila & Kirsi Hänninen D -> C (vakio- ja latinalaistansseissa)
Per-Erik Lönnqvist & Heli Viskari B -> A (latinalaistanssit)
Markku Pyykkölä & Päivi Pyykkölä B -> A (vakiotanssit)
Hannu Kolehmainen & Pirjo Kaskisola C -> B (vakio- ja latinalaistansseissa)
Esa-Petter Österman & Milla Partonen C -> B (latinalaistansseissa)
Karlis Caunitis & Darta Caunite E -> D

VUODEN XX-VAKITALAINEN -KUNNIAMAININNAN SAANEET
Vuoden lapsipari: Krisjanis Caunitis & Beatrice Köster
Vuoden junioripari: Nikita Minaev & Enni Toivonen
Vuoden aikuispari: Hannu Kolehmainen & Pirjo Kaskisola
Vuoden vakitalainen: Sanna Kakko
Vuoden tsempparit: Risto Marttunen & Elviira Jokela
Vuoden tuoreet vakitalaiset: Miko Sirolinna & Laura Lackman (parin FB-sivut: https://www.facebook.com/sirolinnalackman/ )

STIPENDEILLÄ PALKITUT
Krisjanis Caunitis & Beatrice Köster
Nikita Minaev & Enni Toivonen
Hannu Kolehmainen & Pirjo Kaskisola
Teuvo Laine & Raija Laine
Matti Kaksonen & Silja Rantala
Ville Häyrynen & Sanna Kakko (parin FB-sivut: https://www.facebook.com/villesanna/ )


Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta vuotta 2018 - tehdään siitä vieläkin menestyksekkäämpi! Ennen kaikkea tehdään siitä kuitenkin yhtä hieno yhdessä oppimisen ja tekemisen vuosi, kuin oli tämä kulunut Vakitan juhlavuosikin. Kiitos ja kumarrus, salilla tavataan & hymyillään ja halataan!


Terveisin, Vakitan hallitus ja valmennus

Huipputason lattarivalmennusta keväällä 2018
Joonas Piippolan ryhmät ja yksityistunnit

Joonas valmentaa Vakitan salilla SU 22.4. (HUOM, päivä ja aikataulu päivitetty 28.2.)!

- DC-ryhmä 09.00 - 10.30
- BA-ryhmä 13.30 - 15.00

Ilmoittaudu ryhmiin & kysy yksäreitä Tiina Toyokin kautta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

- 15 € / hlö / ryhmä: Vakitan jäsenille
- 20 € / hlö / ryhmä muille
- Yksärit 50 € / 45 min

Kuka on Joonas Piippola?

- Yhdeksänkertainen latinalaistanssien suomenmestari
- Piippolan parhaimmat saavutukset arvokilpailuissa ovat tähän mennessä 3. sija Euroopan Cup 2007, 7. sija World Cup 2011, 15. sija EM-kilpailut 2011/2014, 20. sija MM-kilpailut 2007/2011
- Joonaksen tunneilta saat energiaa, actionia, hikeä ja naurua!

Uusi vuosi, uudet kujeet - kevätkautemme 2018 kurssien ja kilparyhmien tiedot sekä hinnaston löydät nyt Vakitan sivuilta valikosta Tanssikurssit tai vaikkapa tästä: https://vakita.fi/tanssikurssit.html

Tervetuloa aloittamaan uusi harrastus tai jatkamaan tanssijana kehittymistä kanssamme, iästä tai tasoluokasta riippumatta meiltä löytyy sinulle sopiva kurssi / ryhmä!

Kysy lisää tai ilmoittaudu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

   Seuraa Vakitaa Facebookissa!

Vakitan tanssisalilla vapaaharjoitteluvuoroja joka päivä!

 

Katso salivuorot >
Hinnat ja ohjeet treenaajille >

 

10-tanssipräkä salilla joka tiistai
kello 19.30 - 21.00
Tervetuloa treenaamaan!

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna