VAKITAN TOUKOKUUN 2018 PARI - Aleksi & Vivian Nolvi

Sisaruspari Aleksi ja Vivian aloittivat kilpatanssin syksyllä 2017. Joulukuussa he suorittivat F-katselmuksen, jonka jälkeen ensimmäiset kisat olivat edessä keväällä 2018 (IKM SM 2018). Kisassa Aleksi ja Vivian osallistuivat joukkuekilpailuun tanssien cha cha:n. Joukkue sijoittui hienosti sijalle 13. Yhteiset treenit sujuvat pääosin hyvin osaavien opettajien ohjauksessa, ottaen huomioon sisarusten väliset erimielisyydet.

Miten kaikki sitten alkoi? Vivian innostui tanssimisesta Tanssi vieköön – messuilla, jossa esiteltiin eri tanssilajeja. Vivian lähti reippaasti heti mukaan yleisöopetustunnille ja yhtäkään tanssiaskelta osaamatta meni hakemaan itseään muutaman vuoden vanhempaa poikaa, joka oli harrastanut tanssia jo useita vuosia. Poika katsoi hölmistyneenä Viviania, mutta päätti antaa tytölle mahdollisuuden. Tästä syttyi tanssikipinä! Tanssilajin valinta oli vaikea, mutta jotenkin Vivian oli mieltynyt kilpatanssiin (toki kauniit puvut saattoivat myös edesauttaa tätä valintaa). Syksyllä ilmoitimme Vivianin Vakitan alkeisryhmään ja innostus kasvoi entisestään. Heti alussa tuli kuitenkin ongelma -mistä löytää pari, ettei innostus tyssää heti alkuunsa? Reippaana tyttönä Vivian yritti löytää paria itse itselleen ja kyseli oma-aloitteisesti niin koulusta kuin naapureiltakin. Ikävä kyllä pojat arkailivat ja yksi toisensa jälkeen kieltäytyivät tarjouksesta. Tällöin isi ja äiti riensivät apuun ja aloimme miettiä, mitenhän tuo urheilullinen isoveli saataisi Vivianin pariksi. Aleksilla oli tässä vaiheessa jo monta muutakin harrastusta, mutta tanssi ei kuulunut hänen lajivalikoimaansa.

Aleksin ensimmäinen vastaus oli tiukka EI! Tästä alkoivatkin tiukat neuvottelut, jotka ikävä kyllä kerta toisensa jälkeen tyssäsivät kuin seinään. Sitten päätimme ottaa toisen lähestymistaktiikan ja neuvottelimme ”kohtuullisesta korvauksesta” siihen asti, että Vivian löytäisi uuden parin sekä saisi suoritettua F-katselmuksen joulukuussa. Aleksin ollessa erittäin kustannustietoinen ja tarkka rahankäyttäjä, alkoi hän kiinnostua tarjouksesta. Aikamme neuvoteltuamme, tuli Aleksi eräänä päivänä luoksemme ja tokaisi ”Tiedättekö sen Antti Tuiskun biisin Rahan takii”? Katsoimme häntä hölmistyneinä, mihin poika totesi: ”Kai sitä sit on pakko twerkkaa et saa fyrkkaa.” Eli siitä se sitten lähti. Aluksi Aleksin kiinnostus tanssiin oli miinuksen puolella, mutta syksyn edetessä alkoi mieli muuttua. Joulukuisen F-katselmuksen jälkeen Aleksi halusi jatkaa tanssimista ja ihan ilmaiseksi! Ja sillä tiellä ollaan edelleen :-) Kilpatanssia tämä pari on nyt harrastanut noin vuoden.

 

Aikaisemmat kuukauden pari -esittelyt:
VAKITAN TAMMIKUUN 2018 PARI
- Arno Valtonen & Ina-Linnea Ahokanto

Arno ja Ina-Linnea aloittivat yhteisen tanssitaipaleensa Vakitassa D-luokasta syysloman jälkeen 2016, yhteistä tanssia on kertynyt nyt vuosi ja 3 kuukautta. Pari on edennyt vauhdikkaasti ja he nousivatkin junioreiden C-luokkaan tammikuussa 2018. Kiitos tästä kuuluu parin mukaan erityisesti heidän valmentajilleen Tiina Toyokille ja Saara Tuikkalalle! Tiina ja Saara ovat antaneet valtavasti yksityistunteja, opettaneet ja tukeneet monella eri tapaa. Arno ja Ina-Linnea tanssivat yhdessä 3-5 kertaa viikossa useamman tunnin ajan. Ryhmien lisäksi he käyvät vapaaharjoittelemassa aina kun molempien kalenteri näyttää tyhjää - treeni-intoa ei siis tältä parilta puutu!

Kilpatanssi ei ole kummankaan ainoa harrastus; Arno harrastaa lisäksi pianonsoittoa ja laulua yksityisopettajansa opastuksessa. Hän on nyt musiikkilinjalla yläasteen 9-luokalla ja tänä keväänä Arno onkin hakemassa jatko-opintoihin tanssilukioon Vantaalle. Ina-Linneakin on musiikkiluokalla yläasteella ja kaikki tanssimiselta jäävä aika kuluukin musiikin parissa. Ina-Linnea soittaa pianoa ja huilua yksityistunneilla sekä ryhmissä Keski-Vantaan Musiikkiopistossa, käy musiikin teoriatunneilla ja puhallinsoitin-bigbandissä sekä laulaa kilpailevassa kuorossa. Kuoro lähtee tänä keväänä konsertoimaan mm. Savonlinnaan ja Hampuriin. Aikamoista energiaa ja monilahjakkuutta!

Tänä keväänä Ina-Linnean hiihtolomarippikoulu hieman sotkee kilpatanssikisoihin osallistumista maaliskuun alkupuolella, mutta toisaalta heillä on nyt aikaa hioa uudet C-luokan koreografiat kuntoon. Arnolla ja Ina-Linnealla on tähtäimessä maaliskuun loppupuolen Nuoriso/Yleisen C-luokan kisat täällä Etelä-Suomessa sekä ehdottomasti toukokuun ikäkausimestaruuskisat Kirkkonummella.

Onnea treeneihin, uusiin kuvioihin ja kevään kisoihin molemmille smile

VAKITAN HELMIKUUN 2018 PARI - Kārlis Caunitis ja Dārta Caunite

Kārlis ja Dārta aloittivat Vakitassa kilpailevana parina keväällä 2017. Tämä oli jo toinen startti heidän aloitettuaan yhdessä kertaalleen 10 vuotta sitten; sitten syntyi heidän nuorin poikansa Krišjānis ja tanssi jäi. Lopulta Krišjānis, itsekin aktiivinen vakitalainen, vaikuttikin paljon vanhempiensa tanssiuran uuteen alkamiseen. "Kuljetettuani Krišjānista kilpailemaan, en voinut enää istua lattian reunalla - etenkin kun Suomessa on hyvä mahdollisuus minkä tahansa tasoiselle ja ikäiselle tanssimiseen", sanoo Kārlis, joka on tanssinut 16-vuotiaaksi vakioita ja lattareita kilpaa Latviassa. "Vaati 25 vuotta ja useita muuttoja eri maihin ja lopulta Suomeen kunnes ymmärsin, kuinka paljon olen kaivannut tanssimista!"

Latvian Community Center Seattlessa, Washingtonissa on aina tarjonnut latvialaista kansantanssia, teatteria, kuoroa, kirkon palveluja ja sunnuntaiopetusta lapsille. "Taisin olla mukana jossain kansantanssiesityksessä ennen kuin osasin edes kävellä", Dārta puolestaan sanoo. “Vanhempani pitivät aina huolta perinteidemme säilymisestä uskoen, että miehitys päättyisi vielä ja kaikki latvialaiset voisivat taas yhdistyä". Mikäpä olisi koskettanut tällaisen kasvatuksen saanutta nuorta tyttöä enemmän kuin osallistuminen 12 000 tanssijan joukossa Riikan laulu- ja musiikkifestareille 1990; ensimmäinen festivaali historiallisen rautaesiripun laskemisen jälkeen! Dārta ja Kārlis ovat vastikään liittyneet Helsingissä toimivaan Latvian kansantanssiryhmään, jonka kanssa he osallistuvat ainutkertaisesti "Latvia 100" -laulu- ja tanssifestivaaleille heinäkuussa.

Mitä tule kilpailemiseen, siirtyminen E-luokasta D:hen samaan aikaan Krišjānisin kanssa oli looginen ja käytännöllinen tavoite; nyt koko perhe voi useimmiten osallistua samoihin kisoihin. Muutaman D-luokan kisan jälkeen alkaa foxi ja rumbakin tuntua jo tutulta! Tavoitteet aiheuttavat parin kesken keskustelua: "Vakiot ja lattarit ovat minulle aivan uutta ja jokainen uusi tanssi ja askelkin vaatii paljon. Tuntuu ihanalta, kun pikkuhiljaa oppii tulkitsemaan erilaisia tansseja! Ylä-centerin, ala-centerin ja tukijalan ymmärtämisen lisäksi tanssi vaatii kuitenkin paljon erityisesti henkisesti ja paineet tuntuvat välillä liikaa. Onhan tämä kuitenkin vain harrastus", sanoo Dārta. Kārlis lisää: "Opettelemme edelleen vasta harjoittelemistakin ja saamme todella paljon tietoa ohjaajilta ja tanssikavereilta; Laura V. on saanut meidät toimimaan parina ja opettanut suhtautumaan kaikkeen "never give in, never loose energy" -asenteella. Tiinan vaativat tekniikkaharjoitteet osoittavat, että tanssissa tarvitaan myös niitä näkymättömiä lihaksia, jotka enimmäkseen nukkuvat päivän mittaan. Saara tarjoaa vaivattomuuden ja rentouden tunnetta tanssiin ja Sami maadoittaa meidät, kun liian vaativilta tuntuvat asiat sekoittavat pään. Suuret kiitokset kaikille valmentajille! Ja kiitos kaikille siitä, että olemme saaneet niin lämpimän vastaanoton Vakitassa!"

Kārlis ja Dārta suunnittelevat myös ensimmäistä kansainvälistä kilpailuansa D-luokassa, kun Tallinnassa tanssitaan Ritmo Senior Open -kisa huhtikuussa. Muitakin suunnitelmia tietysti riittää, mutta tärkeintä on jatkaa harrastusta ja nauttia tanssimisesta koko perheen voimin!

 VAKITAN MAALISKUUN 2018 PARI - Jari & Elina Anttila

Aloitimme tanssin aikoinaan Vakitan puheenjohtajan Veikon ansiosta vuonna 2014. Jari ja Veikko olivat silloin samassa työpaikassa ja Vaisala tarjosi työntekijöille mahdollisuuden osallistua alkeiskurssille ja sillä tiellä nyt ollaan. Viimeistään jatkokurssin jälkeen oli selvää, että haluamme lähteä myös kilpalattioille kokeilemaan ja ensimmäiset kisamme olivat Järvenpään Cavalierin seurakisat keväällä 2015.

Ja vaikka kisakärpänen purikin heti, taukojakin tanssiin on matkalle mahtunut. Olemme tässä neljän vuoden aikana rakentaneet omakotitaloa ja kesämökkiä ja uusi ammattikin on tullut opiskeltua. Meillä on välillä aika monta rautaa tulessa ja tästä johtuen olemme aloittaneet kisaamisen ”alusta uudestaan” monta kertaa. Tänä keväänä olemme onnistuneet saamaan edes vähän rutiinia kisaamisesta ja tarkoituksena onkin kiertää mahdollisimman monta kisaa vielä kevään aikana ja nousta D-luokkaan viimeistään syksyllä!

Kilpailemisessa on aina oma jännityksensä, mutta se on kuitenkin kivaa ja motivoi treenaamaan paljon enemmän! Olemme ryhmätuntien lisäksi ottaneet yksäreitä useammalta eri opettajalta ja niistä on ollut todella paljon apua. Olemme viihtyneet Vakitassa todella hyvin ja vaikka käymme usein treenaamassa muualla, emme ole halunneet seuraa vaihtaa. Vakitan salille on aina mukava tulla!

VAKITAN HUHTIKUUN 2018 PARI - Wiljami Kettunen & Jade Kuusisto

Jade ja Wiljami ovat tanssineet yhdessä vasta tämän vuoden 2018 helmikuusta alkaen. Pari tanssii Juniori 1E -luokassa. Yhteiset treenit sujuvat loistavasti hyvien opettajien ohjauksessa sekä yksityis- että ryhmätunneilla. Viimeksi Tampereella kisoissa pari voitti pronssia ja seuraavaksi kisataan Ikäkausimestaruuskisoissa Espoossa. 
 
Wiljami etsi sopivaa harrastusta ja kokeili monia eri lajeja ennen kuin löysi mieluisan harrastuksen tanssista. Kilpatanssia hän on nyt harrastanut noin kaksi vuotta. Tanssista hän innostui koulun 4. luokan itsenäisyyspäivän tanssiasharjoituksissa ja opettajan suosituksesta lähti kokeilemaan Vakitaan kilpatanssia. Nyt tanssista on tullut rakas harrastus. 
 
Jade innostui tanssimisestä oltuaan isoäitinsä kanssa Teneriffalla helmikuussa 2016, jossa hän pääsi tanssimaan. Päätettiin liittyä syksyllä Vakitalle alkavaan ryhmään ja innostus kasvoi entisestään. Nykyään Jade tanssii päivittäin joko kilpatansseja tai ihan muuten vaan kuunnellen musiikkia ja tehden koreografioita itselleen. Tanssi on hänen elämänsä :)

   Seuraa Vakitaa Facebookissa!

Vakitan tanssisalilla vapaaharjoitteluvuoroja joka päivä!

 

Katso salivuorot >
Hinnat ja ohjeet treenaajille >

 

10-tanssipräkä tiistaisin
kello 19.30 - 21.00
Tervetuloa treenaamaan!


 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna