VAKITAN MARRASKUUN 2018 PARI - Miko Sirolinna & Laura Lackman

Mikon ja Lauran yhteinen tanssiura alkoi 2015, Lauran harrastus 8-vuotiaana ja Mikon 11-vuotiaana. Laura on töissä vakuutusalalla tuotepäällikkönä, Miko opiskelee rakennusmestariksi. Kummallakin on taustalla useampi parinvaihto sekä mielenkiintoisia harrastuksia ennen tanssiuraa ja myös sen aikana. Miko on harrastanut uintia sekä telinevoimistelua, Lauran lajikokeiluihin on kuulunut mm. pesäpallo, hiihto, taitoluistelu ja muihin tanssillisiin harrastuksiin rivitanssilapsuus sekä myöhemmin latinoshow-pienryhmän kanssa menestyksekäs kilpaura. Kummallakin on ollut myös musiikkiharrastuksia: Miko on soittanut trumpettia ja Laura pianoa, käyrätorvea sekä poikkihuilua.

 

"Vakitalla on mahtavaa treenata! Tunnelma on rento ja lämmin ja treenikaverit ihania. Vakitalla treenaa sulassa sovussa Suomen huiput ja vasta-alkaneet. Kaikille moikataan ja kuulumiset vaihdetaan, mutta sillon kun treenataan, mennään kovaa", Miko ja Laura pohtivat. 

 

Mikon ja Lauran tavoitteena on jatkuva kehittyminen ja Suomen huipun saavuttaminen.

 

VAKITAN LOKAKUUN 2018 PARI - Janne Äikiä & Katja Aho

Jannen ja Katjan yhteinen kilpatanssimatka starttasi tammikuussa 2018. Jannella oli lajista aikaisempaa taustaa 12 vuoden takaa, mutta Katja aloitti homman ihan alusta. Pari on nyt treenannut yhdessä vajaan vuoden ja motivaatio oppia lisää on suuri.

 

Tutustuimme HSA:lla ja ehdimme kokeilla kilpailemista salsan parissa muutaman kisan verran, kun Tanssiurheiluliitto järjesti lajissa kaikille avoimet pilottikisat. Yhdessä treenaaminen kolahti heti ja treenikerrat nousivat räjähdysmäisesti. Janne totesi erään treeni-illan päätteeksi, että kyllähän sitä näillä tuntimäärillä voisi siirtyä myös kilpatanssin pariin ja sitten se olikin menoa.

 

Jannen entisen parin, ihanan Irenen suosituksesta löysimme Vakitalle ja Tiinan valmennuksessa aloitimme tavoitteellisemman lattareiden treenaamisen maaliskuussa. D-luokassa starttasimme ensimmäisen kerran toukokuussa ja neljän kisan jälkeen edessä oli ensimmäinen yhteinen luokkanousu. C:n kisoja on nyt takana muutamat ja into päästä ensi vuoden puolella kokeilemaan kovempia kisoja on kova. Taidamme olla aika tuttu näky salilla ja olemme todella iloisia, että saamme Vakitan kautta huipputason valmennusta. Vakitan porukka on ottanut meidät aivan ihanasti vastaan ja olemme todella kiitollisia kaikesta saamastamme avusta ja kannustuksesta. Yhteinen kilpatanssipolkumme on siis vasta alussa, mutta toivottavasti upeita vuosia kilpatanssin parissa on vielä monia edessä.

 

VAKITAN SYYSKUUN 2018 PARI - Hannu Kolehmainen & Pirjo Kaskisola

Tapasimme Vantaalla tanssin merkeissä vuonna 2003. Hannu pyysi Pirjoa tanssimaan ja lattialla vierähtikin heti kaksituntinen... se oli repäisevä alku ja ensimmäinen "tanssituntuma" ja pilkkuun astihan sitä heti veivattiin muuveja! Myöhemmin tanssi jäi, kunnes se "löytyi taas" TV-ruudun ja TTK-ohjelman kautta. Pirjo katseli ja hiljaa haaveili tanssin pyörteistä peläten, että välilevyn pullistuma olisi este moiselle. Testimielessä heitti kuitenkin Hannulle "toiveensa" ja yhdessä he päättivät kokeilla kilpatanssia ja edetä oman voinnin mukaisesti. 
 
Ilmoitauduimme Vakitan sihteerille marraskuussa 2011 ja heti joulukuussa oli se pelottava ARVOSTELUKOKEMUS, F-katselmus. Tuon jälkeen erilaisia "katselmuksia" on ollutkin jo reippaanlaisesti. Hannulla on nuoruudessaan taustalla kilpatanssia, Pirjo puolestaan lähti mukaan "kuin seinästä revittynä", tietämättä mitä tuleman pitää. Kilpatanssissa kohtasimmekin aivan erilaisen tanssimaailman! Saamme treenata, leireillä ja viettää vapaa-aikaa toistemme seurassa, kehojamme koulien. Kilpalattioilla olemme aina yksissä tuumin Vakitan edustajia.
 
Yksityis- ja viikkovalmentajat ovat huippuja ja tästä muistamme olla alinomaan kiitollisia. Tällä tanssin tiellä ollaan edelleen! Kilpatanssi on paitsi kurinalaista myös hauskaa ja paras osio siinä on se, että kukaan ei koskaan ole valmis. Mikään opittu taito ei pysy yllä, ellei sitä treenaa säännöllisesti. 
Siispä tuo sanonta "oppia ikä kaikki", on meille erityisen mieluinen. Sali on meille paikka, jonne on kiva mennä. "Kuka muu muka" viettää vapaa-aikaansa toisin?
 

VAKITAN ELOKUUN 2018 PARI - Veikko ja Satu Lamminsalo

Tutustuimme kilpatanssiin nuorimman poikamme harrastuksen kautta. Perus tanssivanhempina istuimme monta treeni-iltaa Hiekkaharjun Varian näyttämöllä Aten treenejä seuraten, kunnes viimein 10 vuotta sitten uskaltauduimme itse kokeilemaan tätä koukuttavaa lajia.

Ensimmäinen huippuvalmentajamme oli Ville Häyrynen, jolle kuuluu iso kiitos siitä, että olemme jatkaneet lajin parissa. Ville ei hätkähtänyt insinöörin hitaan valssin excel-taulukoita ja daamin kilpailuhaluttomuutta, vaan töni meitä eteenpäin – joskus ihan fyysisestikin.

Ensimmäiset kisamme tanssimme Hämeenlinnassa keväällä 2009 heti jatkoryhmän päätteeksi. Tuo kilpailu – tai lähinnä, mitä ehti tapahtua ennen lattialle menoa – on syöpynyt syvälle mieleemme. Hämeenlinnaan päästyämme, juuri samalla hetkellä, kun takakontti aukesi, Satu totesi ”muutaman” voimasanan säestyksellä tanssikenkien jääneen eteiseen. Poikamme oli tulossa isovanhempien kyydissä kisaamaan myöhemmin päivällä, mutta perhe saikin hypätä autoon saman tien kenkien kanssa ja kaahata kohti Hämeenlinnaa. Ystävällinen seurakaverimme, Anne Tiimo, oli luvannut lainata omia, Satulle pari numeroa liian isoja harkkakenkiään tarvittaessa vakiokierrokselle. Kuusi minuuttia ennen lattialle astelemista omat kengät kuitenkin saapuivat! Itse kisasta emme muista muuta, kuin että kolmen ensimmäisen valssiaskeleen jälkeen jalat olivat jo jännityksestä hapoilla.

Tanssista on tullut iso ja tärkeä osa elämäämme. Tanssimisen lisäksi olemme pitkään olleet aktiivisesti mukana myös seuran vapaaehtoistyössä eri rooleissa. Meille rakkain osa tätä toimintaa on pienten Pörriäisten ohjaaminen keskiviikkoiltaisin.

Tanssi on mahtava harrastus ja sen mukanaan elämäämme tulleet ihmiset ovat sen suurin rikkaus ja tekevät siitä ainutlaatuisen.

   Seuraa Vakitaa Facebookissa!

Vakitan tanssisalilla vapaaharjoitteluvuoroja joka päivä!

 

Katso salivuorot >
Hinnat ja ohjeet treenaajille >

 

10-tanssipräkä tiistaisin
kello 19.30 - 21.00
Tervetuloa treenaamaan!


 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna