Valikko Sulje

Historia

Vantaan Kilpatanssijat ry:n perustava kokous pidettiin 4.11.1987.

Seuran perustamiseen vaikutti alkuaikoina pääkaupunkiseudun ja erityisesti Vantaan nopea kasvaminen. Väestö lisääntyi seudulla voimakkaasti ja välimatkat tanssiseuroihin sekä harjoituspaikkoihin piteni. Aktiiviset perustajajäsenet Terttu Mattila, Pentti Mattila ja Lauri Puranen oivalsivat, että Vantaalle piti saada oma seura ja niin syntyi Vantaan Kilpatanssijat ry.

Seuran toiminta lähti hyvin käyntiin ja alkuaikojen jälkeen oli parhaimmillaan jäsenmäärä 400 tienoilla. Tänä päivänä jäsenmäärä on vakiintunut vakiintunut lähes 250 jäsenen tienoille.

Seuran toiminta on monipuolistunut ja sen tarjonta tanssiurheilun ja sekä tanssiliikunnan alueella on laajentunut ja jäsenmäärä on jälleen kasvamaan päin.

Ensimmäiset kilpailut pidettiin muutama vuosi perustamisen jälkeen. Seuran kilpailevien tanssiparien määrä on vuosien saatossa vaihdellut. Alkuvuosina kilpailevia pareja oli noin neljäkymmentä ja nyt, 2010-luvun puolivälissä, aktiivisesti kilpailevien parien määrä on jälleen samoissa lukemissa, jopa yli neljänkymmenen.

Seuran toiminnan tarkoituksena on alusta alkaen ollut tanssiurheilun kehittäminen paikkakunnalla järjestämällä kilpailuja, valmennusta ja ohjattuja harjoituksia kaikenikäisille. Kilpailujen järjestäminen ja niihin osallistuminen on ollut vilkasta. Vuosien mittaan seuran parien taso on noussut hyvän valmennuksen ja parien aktiivisuuden ansiosta. Seuran parit ovat olleet myös SM-kisojen palkittujen, sekä mestareiden, että muiden mitalistien joukossa. Viime aikoina seura on panostanut erityisesti lapsi- ja juniorityön kehittämiseen. Myöhemmin mukaan tuli tanssiliikunta ja paritanssikulttuurin kehittäminen, joka tarjoaa monipuolista tanssiliikuntaa.