Valikko Sulje

Historia

Dance Team Vakitan (Vantaan Kilpatanssijat ry:n) perustava kokous pidettiin 4.11.1987.

Seuran perustamiseen vaikutti alkuaikoina pääkaupunkiseudun ja erityisesti Vantaan nopea kasvaminen. Väestö lisääntyi seudulla voimakkaasti ja välimatkat tanssiseuroihin sekä harjoituspaikkoihin piteni. Aktiiviset perustajajäsenet Terttu Mattila, Pentti Mattila ja Lauri Puranen oivalsivat, että Vantaalle piti saada oma seura ja niin syntyi Vantaan Kilpatanssijat ry.

Seuran toiminta lähti hyvin käyntiin ja alkuaikojen jälkeen oli parhaimmillaan jäsenmäärä 400 tienoilla. Nykyisin jäsenmäärä on vakiintunut vakiintunut noin 200 jäsenen tienoille.

Seuran toiminta on monipuolistunut ja sen tarjonta tanssiurheilun ja sekä tanssiliikunnan alueella on laajentunut ja jäsenmäärä on jälleen kasvamaan päin.

Vakitan valmennustoiminta perustui vuoteen 2011 asti tilapäisiin vuokratiloihin. Näitä tiloja olivat tyypillisesti Vantaan kaupungin liikuntasalit ja yksityiset juhlapaikat kuten Puistokulman sali. 2012 alusta Vakita vuokrasi oman tilan Martinlaakson aseman tuntumasta ja tämä vähensi tarvetta vuokrata ulkopuolisia tiloja. Aivan täysin niistä ei pystytty luopumaan. Kesällä 2020 Vakita siirsi toimintansa uusiin isompiin tiloihin Varistoon, Martinkyläntie 43:een. Tanssitilaa on 400m2, joka on jaettu kahteen saliin, joissa tilaa on 240m2 ja 160m2

Ensimmäiset kilpailut pidettiin muutama vuosi perustamisen jälkeen. Seuran kilpailevien tanssiparien määrä on vuosien saatossa vaihdellut. Alkuvuosina kilpailevia pareja oli noin neljäkymmentä ja nyt, 2010-luvun puolivälissä, aktiivisesti kilpailevien parien määrä on jälleen samoissa lukemissa, jopa yli neljänkymmenen.

Seuran toiminnan tarkoituksena on alusta alkaen ollut tanssiurheilun kehittäminen paikkakunnalla järjestämällä kilpailuja, valmennusta ja ohjattuja harjoituksia kaikenikäisille. Kilpailujen järjestäminen ja niihin osallistuminen on ollut vilkasta. Vuosien mittaan seuran parien taso on noussut hyvän valmennuksen ja parien aktiivisuuden ansiosta. Seuran parit ovat olleet myös SM-kisojen palkittujen, sekä mestareiden, että muiden mitalistien joukossa. Viime aikoina seura on panostanut erityisesti lapsi- ja juniorityön kehittämiseen. Myöhemmin mukaan tuli tanssiliikunta ja paritanssikulttuurin kehittäminen, joka tarjoaa monipuolista tanssiliikuntaa.

Vakitan nimi on Dance Team Vakita vuodesta 2023 lähtien.